onsdag den 7. oktober 2009

Agern-kakao

Inspireret af naturens egne planter, fik jeg ideen til at undersøge, hvad man kunne bruge alle de agern til, som på nuværende tidspunkt falder af træerne. Efter lidt søgning på nettet fandt jeg denne opskrift: http://skoven-i-skolen.dk/default.asp?m=15&a=186

Første opgave, var så at samle agern. I opskriften er der ikke beskrevet hvor mange gram man skal bruge, så vi samlede det antal, som vi skønnede der skulle bruges. (Ca. 800g.)

Derefter ristede vi dem i gryden med skallen på. (Jeg havde/har lidt svært ved at se, hvad det skulle gøre godt for?)
Da de var ristede, var næste opgave at få nødden ud af skallen..... ikke nogen helt let opgave. Det kræver ihvertfald tålmodighed:-)

Ude af skallen, skulle nødderne hakkes.

Derefter skulle de overhældes med kogende vand tre gange, for at fjerne garvesyren.

Tilbage i gryden med de hakkede og skyllede agern, hvor de skulle ristes tørre.

Derpå skulle vi prøve at lave pulver ud af dem. Først prøvede vi med en blender, men resultatet blev ikke så fint som vi havde håbet.
Derfor forsøgte vi med en morter, men heller ikke dette gjorde dem mere pulver-agtige.

Til sidst blandede vi lige dele agern-pulver/grums og sukker med mælk.
Hvorefter blandingen tilsidst kom i kogende mælk.
Resultatet:
Mælken blev lysebrun (kan vist ikke rigtig ses på billedet). Der var meget grums i agern-kakaoen og smagen var helt ligesom duften..... Meget harsk/besk.
Så det er ikke lige noget, vi vil forsøge igen, både fordi det tog rigtig lang tid at lave, men også fordi resultatet (smagen) absolut ikke var særlig god.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar